Alkoholismebehandling

Tilbagefald er en del af naturhistorien ved alkohol afhængighed, og det er er væsentligt, at du ved, at

tidlig henvendelse under tilbagefald er vigtigt for

hurtigt at komme på sporet igen.

I opstarten af forløbet er det vigtigt at afdække de mål for behandlingen du ønsker, samt i hvilket omfang misbruget har bredt sig i dit liv.

Når du går i behandling i Effekterapi, kan du samtidig passe din hverdag med evt. job og familie og venner som normalt.

Behandling af alkoholisme er altid en individuel sag, med individuelle mål. Når din behandling er narrativ, vil vi sammen undersøge hvilke effekter din afhængighed har i dit liv, og vurdere om dette er din foretrukne måde at leve dit liv på. Dette fordi, at vores værdier bør være afgørende for, hvordan vi lever vores liv. Når vi ikke lever i overensstemmelse med værdierne, bliver vi ulykkelige og frustrerede. Ofte er det den bagvedliggende årsag til at søge hjælpen i første omgang.

Ofte viser det sig, at der bag afhængigheden, gemmer sig andre vanskeligheder, og at alkoholen til at starte med, har været hjælpsomt til at dulme smerten. Man kan på en måde sige, at det som til at starte med var hjælpsomt, nu er blevet problemet.

Derfor vil behandlingen i Effekterapi også handle om, hvad der ligger bag misbruget, hvilke udfordringer du har stået i, og måske stadig står i, samt hvordan du hidtil har klaret det.

Effekten af behandling synes at stabilisere sig efter 6-12 måneder, men der er store udsving på individniveau. Det kan være en god ide, at behandlingen i starten er intensiv, hvilket vil sige ugentlige samtaler. Senere vil længere intervaller være mere relevant. Når du afslutter den egentlige behandling, kan det være hensigtsmæssigt at bevare regelmæssige evt. månedlige samtaler, for at fastholde de nye gode vaner.

Tavlebrug under terapi

I sessionerne bruger jeg altid en tavle. Dette giver overskuelighed i samtalen. Derudover kan det hjælpe med at skabe sammenhænge mellem det fortalte.


Du er velkommen til at at tage et billede af tavlen, så du kan huske hvad vi har talt om, når du kommer hjem. 

Flere har udtalt at det er rigtig rart med tavlen, da vi ofte når vidt omkring og at man efterfølgende  kan få øje på hvorfor tingenes tilstand er som de er.