Behandling af Kokainafhængighed


De fleste, der godt kunne tænke sig, at komme fri af en kokainafhængighed, finder ud af, at det kræver mere end blot viljestyrke at blive helt stoffri. Når du er kokainafhængig, er du både stærkt fysisk og psykisk afhængig. For at komme fuldstændig fri af et kokainmisbrug, skal du også vænne dig til en mere ”kedelig” og almindelig hverdag, hvor op- og nedture ikke fylder så meget. Flere beskriver det som et ”leverpostejsliv”.


Effektiv misbrugsbehandling med et dobbelt fokus:
Når du går i kokainafvænning hos mig, får du hjælp til at få skovlen under mekanismerne i din kokainafhængighed.
Derudover får du også hjælp til at omlægge din livsstil, så vi forebygger tilbagefald. Jeg har rigtig god erfaring med at hjælpe mennesker ud af deres misbrug, ved at få styr på både selve afhængigheden og med at hjælpe mine klienter videre til en ny livsstil. Vi vil også undersøge, om der har været særlige årsager til, at forbruget er blevet til et misbrug, og om disse årsager, stadig kan spænde ben for din behandling.

Når du går i kokainafvænning hos mig, lærer du blandt andet at:
• blive bevidst om de højrisikosituationer, hvor du er i risiko for

  tilbagefald.
• skabe gode rutiner i din hverdag, der understøtter et liv uden

  misbrug.
• skabe et stoffrit netværk.
• skabe en hverdag med indhold og livskvalitet.

Kort om min behandlingsmetode:
I min behandling af kokainafhængighed arbejder jeg med den narrative metode.


I narrativ kokainafhængigsbehandling arbejder vi med, hvilke døre der har åbnet sig for dig, når du har taget kokain,
men også hvilke, der har lukket sig omkring dig og hvilke effekter det har i dit liv nu.
Vi ser sammen på de initiativer, du allerede har taget for at slippe ud af afhængigheden, og hvad der spænder ben
for dette. Når det handler om kokainafhængighed vil vi se på, hvordan du til fester kan gøre brug af andre veje til
spænding, fornøjelse, selvtillid og andre af de ting, som du satte pris på, at stofferne kunne skaffe dig adgang til.


Min tilgang til dig som klient: Ingen løftede pegefingre - tværtimod !
Når du henvender dig til en behandling i min klinik, vil jeg tage udgangspunkt i dine egne erfaringer om, hvad der virker og ikke virker, da det i sidste ende

er dig og dit liv, der skal stå distancen. Den skal du også kunne stå, når en af dine venner fortæller dig, at han har fået ny forsyning!


Som misbrugsbehandler vil jeg møde dig, præcis der hvor du er, uden forudindtagede meninger om hvor du skal hen med behandlingen. Mit ønske er at hjælpe dig til at leve det liv, du ønsker, på den bedst tænkelige måde. Måske ønsker du at holde helt op med at tage kokain, eller måske ønsker du at reducere dit kokainforbrug. På den måde tager min behandling udelukkende udgangspunkt i det enkelte menneskes ønsker og behov.


Sådan foregår et typisk behandlingsforløb
På vores første møde vil vi kortlægge, hvad dine mål med behandlingen er. Der er ingen udfordring, der er for stor eller for lille. Sammen lægger vi en plan for at afhjælpe din kokainafhængighed ud fra de mål, vi har indkredset. Herefter, afhængig af dit behov, vil vi mødes ca. hver uge á 75 minutters varighed. Vi vil tage udgangspunkt i den plan vi har lagt, for at sikre du når derhen du ønsker. Planen er, at du langsomt skal "trappe ud af behandlingen". Det vil sige, at når tiden er inde mødes vi med længere intervaller imellem.


Efterbehandlingsmuligheder:

Når du har opnået det resultat med behandlingen, du ønsker, har du mulighed for at komme i efterbehandling. Det kunne være fx hver 2. eller 3. måned,

men det kan aftales individuelt. Jeg anbefaler, at vi mødes efterfølgende, så du vedligeholder de gode resultater, du har fået under terapien.


Ventetid og resultater:
Der er ingen ventetid på behandling af kokainafhængighed hos mig pt. Min misbrugsbehandling er bygget på en stor viden om veldokumenterede behandlingsformer, og jeg har hjulpet mange mennesker ud af både lette, moderate til svære afhængighedsproblemer. Jeg glæder mig til at kunne hjælpe

dig videre. Når du starter i misbrugsbehandling har du allerede taget et stort skridt, og herfra står du ikke alene med
problemet.

Tavlebrug under terapi

I sessionerne bruger jeg altid en tavle. Dette giver overskuelighed i samtalen.  Derudover kan det hjælpe med at skabe sammenhænge mellem det fortalte.  Du er velkommen til at at tage et billede af tavlen, så du kan huske hvad vi har talt om,  når du kommer hjem. Flere har udtalt at det er rigtig rart med tavlen, da vi ofte når vidt omkring og  at man efterfølgende kan få øje på, hvorfor tingenes tilstand er som de er.