Den narrative metode

Narrativ terapi er en retning hvor der bliver lyttet efter hvad der er vigtigt for dig, og hvor terapeuten ikke er tolkende og bedrevidende. Klienten er altid eksperten, man kan sige, klienten har gået flest skridt i egne sko.


Historierne i vores liv, former hvem vi er. Indimellem kan vi blive fastlåste i vores opfattelse af os selv. Den narrative terapi kan hjælpe mennesker med at se vores verden fra et andet perspektiv, som kan være med til at udvikle os i bedre retninger, så vi kan overkomme vanskelighederne i livet. Terapien vil hjælpe med at få øje på viden og færdigheder, som måske har været oversete.


Kulturelt pres kan skubbe dig væk fra den du ønsker at være, og væk fra de måder du ønsker at leve dit liv på.


Det faglige udgangspunkt i terapien er, at vi foruden at tale om de væsentlige vanskeligheder også får inddraget et fokus på dine værdier og handlekraft, som har det med at blive usynlig, når tingene ser rigtig svære ud. Vi kan ikke flytte bjerge i terapi, men måske kan vi finde udsigter, som er betydeligt bedre at placere sig på, og ofte har det talte ord det med at berige vores tanker, følelser og refleksioner, så nye stier dukker op. For mig som terapeut, er det vigtigt, at det er dig der bestemmer, hvad der er vigtigt at tale om og på sigt finder ud af, hvad der måske er rigtigt at gøre for dig. Du er aktør i dit liv og sammen kan vi se på, hvad du tynges af og ønsker dig fremover.


Det betyder for dig, at du ved mest om, hvad der er hjælpsomt på din vej. Måske skal du have hjælp til at finde ud af det, men du er ekspert i dit eget liv!